Key visual of Vesna
maimovie

Vesna

1953-12-16 | Comedy
422 AI "Keytalks" from People:

Click "Keytalk" you liked to discover Movies of you taste

Samo, Sandi in Krištof se pripravljajo na maturo. Domislijo se, da bi se lahko dokopali do matematičnih maturitetnih nalog s pomočjo domnevne profesorjeve hčerke z vzdevkom Hiperbola. Ker ne vedo njenega pravega imena, jo poimenujejo Vesna (pomlad). Na zmenku se nepričakovano prikaže prava profesorjeva hčerka, privlačna Janja. Samo in Vesna se zaljubita in zgodba se začne naglo odvijati. Samo povabi Vesno (Janjo) na vožnjo z jadralnim letalom. Morata zasilno pristati.Sandi, vesel, da so končno dobili naloge, se zanje stepe s Samom. Samo se poškoduje in zaradi tega ne more na zmenek z Vesno. Nanj gre Sandi, ki na zmenku poskuša pridobiti Vesno zase. Zareče se mu in uide mu resnica, da so za Vesno žrebali. Zaradi tega se hoče Vesna ubiti. Skoči s padalom v upanju, da se ne bo odprlo. Vse se lepo izide, padalo se odpre.

Streaming Services

Ratings

8.1
-
-

People's review rating

Positive 97%
Negative 3%

422 Movie prompts Related to Vesna

Maimovie AI learns movie taste from social media, search keywords, and other diverse crowd data. As a result, our AI has characterized this movie with the following movie tastes:

Cast

Acting & Cast

Character

View Live Cast Profile

Visual & Sound Taste from Video

What people actually say about
icon Visual & icon Sound

“Key Talks” from People

  • Ranked #25,290 / 101,359 Movies

  • Ranked #28,101 / 99,189 Movies

  • Ranked #34,555 / 94,297 Movies

Concept & Idea Taste from Photo

Photo from Vesna

Vesna photo 1

What people actually say about
icon Concept & icon Idea

“Key Talks” from People

  • Ranked #20,565 / 40,381 Movies

  • Ranked #22,079 / 42,912 Movies

  • Ranked #22,483 / 70,975 Movies

Search Keywords

Touch to Google the following Keywords:

Top 20 Movies Similar to Vesna

Movies Similar to Vesna

Vesna FAQ

The sequels of Vesna are Vesna, Don't Whisper.
The release date of Vesna is December 16, 1953.
The runtime of Vesna is 96 minutes.
On September 06, 2024, there were 422 public reaction to Vesna including educational, content, rebellious youth, rather plain, instructive.
Samo, Sandi in Krištof se pripravljajo na maturo. Domislijo se, da bi se lahko dokopali do matematičnih maturitetnih nalog s pomočjo domnevne profesorjeve hčerke z vzdevkom Hiperbola. Ker ne vedo njenega pravega imena, jo poimenujejo Vesna (pomlad). Na zmenku se nepričakovano prikaže prava profesorjeva hčerka, privlačna Janja. Samo in Vesna se zaljubita in zgodba se začne naglo odvijati. Samo povabi Vesno (Janjo) na vožnjo z jadralnim letalom. Morata zasilno pristati.Sandi, vesel, da so končno dobili naloge, se zanje stepe s Samom. Samo se poškoduje in zaradi tega ne more na zmenek z Vesno. Nanj gre Sandi, ki na zmenku poskuša pridobiti Vesno zase. Zareče se mu in uide mu resnica, da so za Vesno žrebali. Zaradi tega se hoče Vesna ubiti. Skoči s padalom v upanju, da se ne bo odprlo. Vse se lepo izide, padalo se odpre..
The director of Vesna is František Čáp.
The casts of Vesna are Metka Gabrijelčič starring as Vesna (Janja), Franek Trefalt starring as Samo, Janez Čuk starring as Sandi, Jure Furlan starring as Krištof, Metka Bučar starring as Samova mama, ga. Kocjan, Stane Sever starring as Prof. Slapar, Janjin oče.
The genre of Vesna is Comedy.