Key visual of Keuringsdienst van Waarde 8
maimovie_tv

Keuringsdienst van Waarde 8

2010-01-07 | Documentary | 20 episodes
Overview

27 Seasons

Episode

Sperzieboon (2010)

Het is ooit de boon voor de zondag geweest. Grijsgekookt en met nootmuskaat er over. De nootmuskaatse zondag is verdwenen, de sperzieboon bleef. En hoe. Groente voor alle dagen en alle seizoenen. Zomer en winter bestaan niet meer op de groenteafdeling. Maar de lekkerste sperzie, de beste prinsesseboon, die van de zomer van tuinders van dichtbij, is vrijwel niet meer te krijgen. De supermarkten zoeken er niet eens meer naar. Die halen ze van ver met het vliegtuig. Senegal en Egypte zorgen er voor dat we dag en nacht sperziebonen kunnen eten, maar nooit meer de goeie. De Keuringsdienst van Waarde reist naar de plekken waar de sperziebonen zijn geboren, bij de veredelaar. Een aflevering warenkennis van je welste, alles wat je altijd al over de sperzieboon wilde weten. En... hoe ver kun je een internationale sperzieboon tegenwoordig doorbuigen? Wist je niet, leer je van de Keuringsdienst.

Sperzieboon poster

Pannenkoek (2010)

Je neemt wat bloem, eieren, melk en een snufje zout. Even kloppen en je kunt een pannenkoek bakken. Maar supermarkten liggen tegenwoordig vol met tientallen pannenkoekmixen, pannenkoekenshakers en kant-en-klare smulpannenkoeken met gaatjes. Pannenkoek De Keuringsdienst gaat langs bij de grootste pannenkoekenfabriek van Nederland en vind in Limburg de uitvinder van de knuffelpannenkoek.Pannenkoeken bakken, hoe moeilijk is dat ook al weer? De Keuringsdienst van Waarde bakt een pannenkoek.

Pannenkoek poster

Probiotica (2010)

Probiotica poster

Eetrijp (2010)

Fruit is het lekkerst als het rijp is, dat weet iedereen. Maar wanneer is fruit eigenlijk rijp? Naast rijp, onrijp en overrijp is er tegenwoordig een nieuw soort rijpheid, eetrijp. Dat staat op een stickertje. Eetrijp Dat stickertje wordt in België op de mango’s geplakt nadat ze door een wonderlijke machine zijn gehaald. Maar is al het andere fruit zonder stickertje dan niet eetrijp? De Keuringsdienst van Waarde eet rijp fruit.

Eetrijp poster

Japans Zoutje (2010)

Het kleeft, is er in alle mogelijke en onmogelijke vormen en kleuren, het kraakt, het weegt niks en verdringt langzaam maar zeker de zoute pinda. Het Japanse zoutje. Japans Zoutje Het wordt in tientallen veertien voet grote containers naar Europa gevaren en in Rotterdam gelost. Zoveel tegelijk dat je er de dijken mee zou kunnen versterken, ware het niet dat het zoutje blijft drijven. Op de bank voor de buis wijzer worden over wat je uit dat bakje op de salontafel zit weg te kanen. Een keer raden waar het vandaan komt...

Japans Zoutje poster

Cast

View Live Cast Profile