Key visual of Keuringsdienst van Waarde 13
maimovie_tv

Keuringsdienst van Waarde 13

2015-03-12 | Documentary | 20 episodes
Overview

27 Seasons

Episode

Knoflook (2015)

Consumentenprogramma Niet elke knoflook is hetzelfde. Er is roze knoflook en witte. Verse en oude. Uit Frankrijk of Spanje, China of gewoon van de Nederlandse klei. Maar wat is eigenlijk het verschil?

Knoflook poster

Zijde (2015)

Consumentenprogramma Zijde werd al verhandeld toen onze jaartelling nog niet eens was begonnen. De Keuringsdienst volgt de zijderoute tot ver in China en leert over rupsen en vlinders. Stof om over na te denken.

Zijde poster

Doperwt (2015)

Elke erwt is gedopt, maar alleen de doperwt mag het doppen dragen in zijn naam. Maar waarom zijn er toch zoveel soorten van? Koop je de erwt in pot of blik, dan zijn ze fijn, zeer fijn of extra fijn.

Doperwt poster

Spek (2015)

Echt spek van het varken, met maximaal twintig procent vet. Maar hoe kan dat eigenlijk, vet spek dat mager geworden is? Is dat nauwkeurig snijwerk of krijgt het varken niets te eten? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het mysterie van mager spek en komt met een spectaculaire onthulling.

Spek poster

Oscillococcinum (2015)

Een homeopatisch geneesmiddel tegen griep. Lastig om uit te spreken, mysterieus in wat het is. ‘Anas Barbariae, hepatis et cordis’, staat er op de achterkant van het doosje. Dat is Latijn voor eendenhart en -lever. Een eend die je kan genezen van de griep, die willen de verslaggevers van de Keuringsdienst wel eens zien. Maar waar is die? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar de eend van de oscillococcinum en krijgt er hoofdpijn van.

Oscillococcinum poster

Cast

View Live Cast Profile