Key visual of Keuringsdienst van Waarde 15
maimovie_tv

Keuringsdienst van Waarde 15

2016-09-01 | Documentary | 10 episodes
Overview

27 Seasons

Episode

Kogelbiefstuk (2016)

Een boze slager schreef de Keuringsdienst een brief. Omdat het woordje kogel de biefstuk duurder maakt is het aantrekkelijk om ermee te sjoemelen.

Kogelbiefstuk poster

Appelsap (2016)

Pers je een sinaasappel, dan krijg je jus d’orange. Pers je een appel, dan krijg je.. Tja. Wat krijg je dan? Appels persen, dat doe je niet. Je koopt gewoon een goudgeel drankje uit het schap. Het zal wel heel belangrijk zijn welke soort de fabriek uitgekozen heeft. Prachtige appels op het plaatje: rood, groen of een beetje van beide. Welke rassen zijn dat? De Keuringsdienst komt in een Oost-Europese boomgaard terecht. Er is één bijzondere soort. Nooit gezien op de verpakking, maar hij gaat er wel in. De bruine.

Appelsap poster

Kroepoek (2016)

Het is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek! Lange witte plakken, in het plastic tasje, naast de sambal. Maar wat is kroepoek eigenlijk? Een lastige vraag, waar de Chinees geen antwoord op heeft. De Keuringsdienst van Waarde over het mysterie van de lange plakken. Een aflevering waar je vette vingers van krijgt.

Kroepoek poster

Peterselie (2016)

Peper is duur, daarom noemen we dure dingen peperduur. In het schap van de supermarkt, niet ver van de peper, staat een ander kruid dat een eigen spreekwoord verdiend. Peterselie, dat is ook duur. Een potje gedroogde peterselie bevat maar vijf gram. Verrek, wat zeggen de kleine lettertjes? Kiloprijs 237 euro. Hoe is het mogelijk? De Keuringsdienst zoekt het uit. Ondertussen kan de Dikke van Dale ‘m alvast bijschrijven. Peterselieduur.

Peterselie poster

Pampers - Deel 2 (2016)

De Keuringsdienst kijkt opnieuw naar de actie '1 pak = 1 vaccin' van Pampers en Unicef. In deze aflevering onder andere een gesprek met Jan Pronk, oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Pampers - Deel 2 poster

Cast

View Live Cast Profile