Key visual of Keuringsdienst van Waarde 16
maimovie_tv

Keuringsdienst van Waarde 16

2017-01-12 | Documentary | 10 episodes
Overview

27 Seasons

Episode

Bevergeil (2017)

Jamie Oliver verspreidde het gerucht dat de anale klieren van de bever worden gebruikt als smaakmaker in vanilleijs. Bevergeil; broodje aap of goed bewaard geheim? De Nederlandse voedselproducenten wilden het er niet over hebben maar de Keuringsdienst ontdekte dat in Canada de beverjacht een heel normale zaak is. En daarmee ook de handel in de anale klieren van de bever. In het slot van dit tweeluik nemen we het Canadese bevergeil mee naar Nederland en kijken we of het terug te vinden is in een product dat we hier gewoon eten. Jamie Oliver blijkt geen kletskous. Bevergeil is dichterbij dan je denkt. Het is ook lekkerder dan je denkt.

Bevergeil poster

Bevergeil - Deel 2 (2017)

Bevergeil. Jamie Oliver verspreidde het gerucht dat de anale klieren van de bever worden gebruikt als smaakmaker in vanille ijs. Bevergeil; Broodje Aap of goed bewaard geheim? De Nederlandse voedselproducenten wilden het er niet over hebben maar de Keuringsdienst ontdekte dat in Canada de beverjacht een heel normale zaak is. En daarmee ook de handel in z'n anale klieren. In het slot van dit tweeluik nemen we het Canadese bevergeil mee naar Nederland en kijken we of het terug te vinden is in een product dat we hier gewoon eten. Jamie Oliver blijkt geen kletskous. Bevergeil is dichterbij dan je denkt. Het is ook lekkerder dan je denkt.

Bevergeil - Deel 2 poster

Walnootolie (2017)

De supermarkt verkoopt een flesje walnootolie voor slechts ? 2,19. Dat is heel wat goedkoper dan dezelfde hoeveelheid walnoten kost. Wat is dat voor olie die goedkoper is dan zijn ingrediënten? De olieboer snapt het niet en ook de ambachtelijke walnotenperser heeft geen idee hoe de fabriek zóveel olie uit een walnoot kan persen. Zijn het misschien hele goedkope olienoten? Of is het gewone olie met een walnotensmaakje? De Keuringsdienst gaat op zoek en probeert de code van de walnootolie te kraken.

Walnootolie poster

Paprikapoeder (2017)

Een kijker vroeg zich af, waarom proeft paprikapoeder helemaal niet naar paprika? Gebruiken ze speciale paprika's? Of wordt bij het drogen de smaak heel anders? En als je er over nadenkt, waarom is paprikapoeder altijd rood en nooit groen? De Keuringsdienst gaat op pad en komt terecht in een Babylonische spraakverwarring over paprika, peper en capsicum. Chef-kok Alain Caron helpt mee en maakt zelf paprikapoeder. Je Hongaarse goulash zal nooit meer hetzelfde smaken.

Paprikapoeder poster

De liaan (2017)

Laat hem in de jungle hangen, dan is het tropisch onkruid. Breek een stukje af en het is goud waard in een tuincentrum om de hoek. Leuk voor in een vaas, of naast de televisie. Opzoek naar Hollandse handelsgeest in een Aziatische jungle. De Keuringsdienst van Waarde over de kronkels van designer onkruid.

De liaan poster

Cast

View Live Cast Profile